Проекти

Девојката со осите

 

 

 

Македонскиот центар за меѓународна соработка и Телевизија Телма ги избраа добитниците на наградите за граѓанско новинарство од првиот конкрус за приказни и фотографии на граѓански новинари.

Во категоријата приказни на граѓански новинари, првото место го доби:

„Девојката со осите“ од Сашко Тодоров, а второто,

„Загаденост во околината на Штип“ од Александар Стеванов.

Во категоријата фотографии/фоторепоражи и видеа наградена е видео темата

„Првата вело-лента во Скопје, опасност за велосипедистите“

 

http://www.mcms.org.mk/mk/vesti-i-javnost/vesti/1967-proglaseni-pobednicite-vo-prviot-konkurs-za-gragjanski-novinari.html